Contacteer ons!
Gepubliceerd op 31 jul 2024

ANPI en Quality2Build

Als promotor van het gebruik van gecertificeerde producten voor het waarborgen van een betere preventie ondersteunt ANPI ten volle het initiatief Quality2Build. Wij zijn actief op het gebied van preventie en weten dat anticiperen op risico's altijd de beste oplossing is. De BENOR-ATG certificaten uitgereikt door ANPI voor brandwerende deuren zijn al opgenomen, en binnenkort zullen ook alle producten die onder de BOSEC en INCERT certificaties vallen, hierin opgenomen worden.

Wat is Quality2Build?

Quality2Build is een online platform dat in België werd ontwikkeld om alle informatie over de certificatie van producten, bouwsystemen en bedrijven in de bouwsector te centraliseren en toegankelijk te maken. 

Het is met andere woorden een gespecialiseerde zoekmotor waarmee alle actoren uit de bouwsector (architecten, ingenieurs, bouwheren, enz.) snel en gemakkelijk kunnen nagaan of een product of bedrijf aan bepaalde kwaliteitsnormen voldoet.

Waarom Quality2Build gebruiken?

  • Kwaliteitsgarantie: Door gebruik te maken van gecertificeerde materialen en een beroep te doen op gecertificeerde bedrijven bent u er zeker van dat de normen worden nageleefd en vermindert u het risico op constructiefouten, duurzaamheidsproblemen en bijkomende kosten.
  • Transparantie: Alle informatie beschikbaar op het platform is openbaar, wat de transparantie en het vertrouwen tussen de verschillende actoren in de sector bevordert.
  • Gebruiksvriendelijkheid: De intuïtieve interface vergemakkelijkt het vinden van de gezochte informatie dankzij een zoeksysteem op basis van productcategorieën en specifieke criteria.
  • Regelmatige updates: De gegevens worden voortdurend bijgewerkt om de betrouwbaarheid en relevantie ervan te garanderen.
  • Gratis service: Het gebruik van het toegangsportaal en het zoeksysteem is en blijft volledig gratis.

Hoe werkt Quality2Build?

  1. Certificatie: Producten, bouwsystemen en bedrijven worden door onafhankelijke instanties beoordeeld volgens nationale en internationale normen.
  2. Registratie: Informatie met betrekking tot deze certificaties wordt geregistreerd op het platform.
  3. Zoekfunctie: Gebruikers kunnen zoeken op trefwoord, productcategorie of bedrijf.
  4. Resultaten: Zoekresultaten geven gedetailleerde informatie over producten, systemen of bedrijven, evenals de bijbehorende certificaten.

De voordelen voor de verschillende actoren

  • Bouwheren: Geïnformeerde keuze van materialen en bedrijven, verminderde risico's, verbeterde bouwkwaliteit.
  • Architecten en ingenieurs: Eenvoudiger opstellen van lastenboeken, toegang tot betrouwbare technische informatie.
  • Bouwondernemingen: Promotie van hun expertise en de kwaliteit van hun producten, vereenvoudiging van de marketing.

De organisaties achter Quality2Build

Quality2Build is een gezamenlijk initiatief van:

  • De vzw BENOR is het Belgische kwaliteitsmerk voor bouwproducten. ANPI vzw speelt een belangrijke rol als sectorale operator voor de Technische Adviescommissie Brandveiligheid/Inbraak en als mandataris voor de uitreiking van het BENOR-merk.
  • De vzw BUCP - Belgian Union of Certification and Attestation Bodies for Construction Products is de vereniging van Belgische certificatie- en attesteringsinstellingen in de bouw.
  • De vzw UBAtc - Belgische Unie voor de Technische Goedkeuring in de Bouw is de vereniging van instellingen en organisaties die dankzij hun deskundigheid kunnen bijdragen aan de beoordeling, goedkeuring en certificatie van bouwproducten.
  • De vzw COPRO - Onpartijdige instelling voor de controle en certificatie in de bouw.

Tot slot

Quality2Build is een onmisbaar instrument voor iedereen die zekerheid wil over de kwaliteit van materialen en bedrijven in de bouwsector. Door de transparantie te bevorderen en de toegang tot informatie te vergemakkelijken, helpt dit platform de algemene kwaliteit van gebouwen in België te verbeteren.

Ontdek nu snel het platform!

Kwaliteitsmerken